Noul Guvernator al R.B.D.D. este de profesie biolog

Cu o întârziere de câteva săptămâni față de calendarul stabilit pentru recrutarea publică a noului șef al ARBDD, USR-Plus a anunțat persoana nominalizată pentru funcția de Guvernator al Rezervației Biosferei Delta Dunării.

Candidatul este de profesie biolog, cu studiile absolvite în cadrul Universității București, acolo unde are și un master. Atena-Adriana Groza are 51 de ani și „este, în prezent, secretar general și expert-cheie în conservarea biodiversității în cadrul Asociației Pentru Dezvoltare Durabilă Dakia, București, care asigură administrarea ariilor naturale protejate din Podișul Nord Dobrogean.

Și-a început cariera profesională în 1998, în Ministerul Mediului, unde doar după câteva luni de la angajare a reușit să facă din România primul stat candidat la aderarea la Uniunea Europeană, participant la Programul LIFE al Comisiei Europene. Ulterior, a devenit responsabilă cu adoptarea acquis-ului comunitar în domeniile protecția naturii și organisme modificate genetic.”, precizează USR-Plus.

De la înființare, din anul 1993, RBDD a fost condusă de diverși guvernatori, cei mai mulți bărbați, această numire marcând cea dea doua prezență feminină în istoria conducerii la vârf a acestei instituții.

Guvernatorul RBDD este o funcție politică, asimilată aceleia de subsecretar de stat, iar persoana nominalizată se numește de către Primul-ministru, la propunerea Ministrului mediului, conform algoritmului politic stabilit.

Ovidiu Ghionu

Lasă un răspuns