În prim-plan

O nouă metodă de furt pe internet, pe site-urile de vânzări

O nouă metodă de furt din carduri activează pe internet. Dacă avem bunuri scoase la vânzare pe site-urile de specialitate, gen OLX sau Publi 24, și vă contactează cineva pe Whatsapp pentru a achiziționa vreun articol, atunci trebuie să fim foarte atenți la cerințele „cumpărătorului”.

Acesta vă va informa că a plătit prețul către o firmă de curierat( FAN, de exemplu) și că banii respectivi vor intra pe card numai după ce completați datele cardului bancar pe un link pe care îl veți primi, urmând să expediați ulterior produsul respectiv care, de fapt, nu îl interesează pe așa-zisul cumpărător.

Astfel, părți din aceste site-uri sunt clonate, semănând perfect cu originalul, dar trimit în completarea unor formulare de plată site-uri specializate în transfer de bani care cer datele cardului și soldul contului respectiv, inclusiv cu menționarea codului de siguranță format din trei cifre.

În felul acesta, în loc să primim contravaloarea produselor ne vom trezi că am plătit tot soldul contului către cineva neidentificabil.

Atenție la astfel de escrocherii, nu divulgăm codul de siguranță al cardului dacă nu suntem siguri de site-ul respectiv.

În măsura în care ni se promit bani ramburs la curier cu astfel de metode trebuie să știm că banii intră eventual într-un cont și nu într-un card.

Ovidiu Ghionu

Lasă un răspuns