Reporter pe teren

O păstrugă de 4 kg confiscată în stare vie la Tulcea

Sturion redat mediului natural de către polițiștii de frontieră

Poliţiştii de frontieră tulceni au depistat în zona de competență un cetăţean român care transporta, într-un autovehicul, un sturion în stare vie, fără a deține documente legale.

În data de 03.04.2023, în jurul orei 10.00, poliţiștii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Tulcea și al Sectorului Poliției de Frontieră Tulcea au oprit pentru control, pe DJ22C, un autoturism condus de către un cetățean român în vârstă de 38 de ani.
În urma controlului, polițiștii de frontieră au descoperit, în portbagaj, un sturion, de dimensiuni mici, din specia păstrugă, în stare vie, având greutatea de 4 kilograme.

Peștele a fost redat mediului natural în prezența unui reprezentant al Agenției Naționale pentru Pescuit și Acvacultură, a polițiștilor de frontieră şi a persoanei depistate.
În cauză polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de deţinerea, transportul sau comercializarea sturionilor capturați pe teritoriul României din habitatele piscicole naturale, precum și a produselor și subproduselor obținute din aceștia, fără respectarea prevederilor legale în vigoare, comunică Garda de Coastă.

G.D.

Lasă un răspuns