Politică/Administrație

Oficial: Este deschis la scrumbie pentru pescuitul recreativ/sportiv


Cu ceva timp în urmă am trimis o adresă către A.N.P.A. prin care am solicitat precizări cu privire la aplicarea ordinului de prohibiție pentru pescuitul recreativ/sportiv în cazul scrumbiei. Ca răspuns la aceasta, un e-mail primit pe adresa redacției confirmă faptul că pe teritoriul R.B.D.D. pescuitul la scrumbie este permis, inclusiv cu reținerea capturilor accidentale de ciprinide asiatice, respectiv sânger, novac, cosaş.

Acum s-a făcut parțial lumină în această chestiune chiar dacă interpretări excesive au dus la întocmirea unor dosare penale pentru deținerea și transportul unor cantități de scrumbie, fără documente. Astfel, oricine se putea ușor justifica cu acestă prevedere legală.

Chiar și așa, pentru că în materialele anterioare am explicat care este diferența dintre pescuitul recreativ/sportiv și cel recreativ, rămâne suspiciunea că numai în Delta Dunării, unde se emit permise de pescuit de tip recreativ/sportiv, pescuitul la scrumbie este permis. În restul țării, pe tot cursul Dunării permisele sunt emise de către A.N.P.A. și se acordă pentru pescuitul recreativ. Diferența dintre cei doi termeni poate naște confuzii dintre cele mai neplăcute pentru pescari.

Iată răspunsul A.N.P.A., în integralitatea lui:

DDN


Lasă un răspuns