În prim-plan

Oficial, Podul de la Brăila s-a deschis circulației

Astăzi, cu o întârziere de doi ani, a fost inaugurat oficial podul dintre județele Tulcea și Brăila, investiție asumată de Guvernul României prin Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

La eveniment au participat președintele Klaus Iohanis, premierul Marcel Ciolacu, ministrul transporturilor Sorin Grindeanu și alte oficialități.

„România transmite Europei și lumii întregi un mesaj clar: vrem, știm și mai ales putem să ne construim destinul ca o națiune europeană puternică și mândră. Este un simbol al patriotismului economic. Deschiderea acestui pod aduce o serie de beneficii importante: economia de timp și de bani pentru transportatori, posibilitatea ca aceștia să fie mai competitivi. Pe termen lung se prefigurează o mult mai intensă activitate în zona liberă Brăila, care deja începe să ia avânt. Este o legătură esențială între sud-estul României și Tulcea, care va crește considerabil numărul turiștilor care pot ajunge în Delta Dunării.” a declarat Marcel Ciolacu.

UPDATE: Din informațiile obținute telefonic de la CNAIR, circulația pe pod este restricționată pe timp de noapte până la terminarea unor lucrări. Mai precis, s-a inaugurat ceva neterminat.

O.G.

foto: INQUAM PHOTOS – George Călin

Lasă un răspuns