Turism

OMD Municipiul Tulcea a obținut avizul legal de la Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului

Organizația de Management al Destinației Turistice Municipiul Tulcea este prima înființată în județul Tulcea

În urmă cu două zile, pe 27.12.2023, documentația aferentă Organizației de Management al Destinației Turistice Municipiul Tulcea, transmisă la Ministerul Economiei Antreprenoriatului și Turismului, în data de 18 decembrie, a primit aviz favorabil din partea unei comisii reunite în acest scop, ulterior documentul fiind aprobat și semnat de ministrul Ștefan Radu OPREA.

La nivel național, OMD Municipiul Tulcea deține avizul cu numărul 20, fiind primul OMD înființat în județul Tulcea și al cincilea din Dobrogea, după OMD-urile locale din Constanța-Mamaia, Mangalia, Stațiunea Mamaia Nord și cel județean.

Obținerea acestui Aviz vine la doar două luni de la organizarea primei întâlniri cu agenții economici din municipiu și județ, o întrevedere cu rol introductiv, în cadrul căreia au fost prezentați primii pași necesari pentru constituirea și avizarea OMD. În acest timp, a mai avut loc o ședință in vederea definitivării Actului constitutiv, stabilirea membrilor fondatori și a Consiliului Director, dar și o întâlnire de lucru în cadrul căreia s-au discutat aspecte legate de construirea unui brand turistic local și realizarea unei strategii de comunicare.

Procesul de constituire, avizare și operaționalizare a OMD Municipiul Tulcea a fost coordonat de către domnul Alexandru FILIP, antreprenor în turism, cu experiență acumulată în cadrul OMD Piatra-Neamț, și care beneficiază de acreditarea necesară pentru ocupația de manager de destinație turistică. Totodată, la organizarea întâlnirilor și în scopul întocmirii documentației, și-au dat conscursul angajați cu atribuții relevante din cadrul Primăriei Municipiului Tulcea, întreaga activitate fiind susținută de conducerea instituției.

            În continuare, din punct de vedere birocratic, urmează depunerea documentației la Judecătoria Tulcea, în scopul înscrierii în Registrul asociaţiilor şi fundaţiilor. Totodată, Primăria Municipiului Tulcea a demarat lucrările de amenajare a spațiului necesar desfășurării activității. În continuare, se va păstra obiectivul declarat inițial – operaționalizarea OMD în perspectiva viitorului sezon turistic. OMD Municipiul Tulcea va avea misiunea de a realiza și de a implementa o strategie profesionistă în domeniul turistic cu scopul de a atrage mai mulți turiști, de a crește media de înnoptare în destinație și de a lărgi sezonul turistic.

Referitor la toate aceste aspecte, Ștefan ILIE, Primarul Municipiului Tulcea, ține să menționeze:

„Prezența lui Alexandru FILIP la Tulcea este un mare câștig pentru oraș. Alături de colegii din primărie, a reușit să parcurgă foarte repede primii pași pentru activarea OMD Municipiul Tulcea, ceea ce demonstrează încrederea de care se bucură în rândul tulcenilor și, pe de altă parte, faptul că el, la rândul lui, crede în potențialul orașului. Instituția Primăriei îi va fi un partener stabil și, odată trecuți peste aspectele birocratice, suntem nerăbdători să ne implicăm, în continuare, în bunul mers al asociației. Alexandru are capacitatea de a atrage alături de el alți tineri talentați, bine instruiți, activi, și care își iubesc cu adevărat orașul – nu doar la nivel declarativ. Are mult de muncă, vor apărea și multe hopuri, dar este ambițios și va reuși. OMD Municipiul Tulcea are un manager de top.”

Alexandru FILIP, coordonator OMD Municipiul Tulcea, declară:

„Obținerea avizului într-un timp scurt e un prim succes care demonstrează că toți cei implicați suntem puși pe fapte mari. A fost un efort susținut din partea celor din Primăria Tulcea, un interes peste așteptări din partea celor din mediul privat și un răspuns rapid din partea celor din minister. Peste toate acestea a venit implicarea activă și continuă a primarului Ștefan ILIE. Reușita ne oferă astfel o bază solidă pentru a începe 2024 în forță. Sunt sigur că va fi un an de referință pentru turismul tulcean, cel puțin din perspectiva începerii unui demers profesionist de promovare a municipiului Tulcea. Va fi bine!”, precizează Primăria Tulcea.

G.D.

Lasă un răspuns