„Pentru PSD, viața oamenilor e sfântă.”

Amin, ai spune, și te-ai opri dacă ai ști că aici se produce social-democrația! Dar așa începe povestea moțiunii de cenzură care a demis imberbul guvern Orban. Mesajul mesianic, mai degrabă de secol XVIII decât unul al anilor douăzeci-douăzeci, ca să citez pe cineva la fel de suprimat din scaunul de la Palatul Victoria, deschide un text care se referă la alegerea primarilor în două tururi de scrutin. Măcar de s-ar fi oprit aici fără a se ridiculiza cu învălmășeala de după! Era suficient! Moțiunea ar fi trecut numai cu atât!

Deranjat până în pragul apoplexiei de intenția PNL de a introduce alegerea primarilor în două etape, partidul domnului Ciolacu și-a zis că nu se mai poate: una e să accepți căderea unui guvern și pierderea puterii, concomitent cu dispariția madmoazelelor și neaveniților de prin posturile administrației, și alta e să atenteze cineva la însăși ființa partidului, la filonul dătător de viață, la celula primordială: PRIMARUL! Calculele electorale ale unor analiști politici arată că PSD va pierde o bună parte din primarii în funcție, dacă aceștia vor intra în turul doi, pentru că nu pot obține alte voturi din pricina bazinului electoral limitat.

Ce mai contează că Iohannis e Președinte și nu va desemna niciodată premierul din zona PSD, ce importanță are blocajul politic și eventualele repercusiuni economice!? Niciuna! Pentru că nu despre asta e vorba! O fi vorba de viața sfântă a membrilor partidului: „Decizia de asumare a răspunderii pe modificarea legislației electorale nu are legătură cu viața românilor(…)”, după cum afirmă răspicat domnii social-democrați! Altfel spus, dacă nu ar fi existat decizia de asumare orice altă formă de modificare a legii ar fi avut legătură cu viața românilor. Cu argumente înghesuite și raționamente troțkiste s-a demonstrat că până în anul 2012 alegerile pentru primari, manifestate în două tururi, au fost la limita democrației. Noroc că am scăpat teferi și de această dată!

În afară de inițiatori și câțiva pierde vară de prin parlament, cel mai bine a înțeles argumentația V.V. Ponta și Kelemen Hunor. Primul, pentru că anticipatele l-ar fi prins în cabina vecină cu PSD-ul, cu nădragii înspre pantofi, iar cel de-al doilea temându-se că-i trage cineva co-naționalii de sub fund. Iată, morganatica alianță!

Ca să nu trec „linia roșie”, de data aceasta bine trasată printre rândurile Textului, musai să lipesc Motivația acestui demers, unic prin cauza sa: „ Guvernul Orban trebuie demis de urgență nu doar pentru că această măsură de modificare a sistemului electoral în prag de alegeri încalcă standardele europene, dar-mai ales-pentru că adoptarea acestor modificări se face în mod unilateral, fără consultare și dezbatere, prin angajarea răspunderii de către partidul aflat la putere.”  

Amin!

Ovidiu Ghionu

foto: podul.ro

Lasă un răspuns