În prim-plan

Peste 200 de amenzi, 45 permise reținute și 16 certificate retrase la Tulcea

45 permise de conducere au fost reținute, 16 certificate de înmatriculare au fost retrase și peste 200 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate de polițiștii tulceni în weekend, în cadrul acțiunilor organizate pe raza județului Tulcea.

În perioada 07.08 – 09.08.2020, polițiștii tulceni au desfăşurat pe raza județului, acţiuni pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere și conștientizarea participanților la trafic cu privire la pericolul la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulație.

Din datele statistice a rezultat că, în perioada 01.01. – 05.08.2020, pe drumurile deschise circulaţiei publice din judeţul Tulcea s-au produs 32 accidente rutiere grave (+ 1 față de aceeași perioadă a anului trecut) soldate cu decesul unui număr de 12 persoane (+3  față de acceași perioadă a anului trecut) şi rănirea gravă a altor 30 (+ 3 față de aceeași perioadă a anului trecut).

Principalele cauze generatoare ale accidentelor rutiere au fost: viteza (în cazul a 10 accidente), alte preocupări de natură a distrage atenția ( în cazul unui număr de 4 accidente),  abateri săvârșite de pietoni  (4 accidente), abateri săvârșite de bicicliști și căruțași (4 accidente) și conducerea sub influența băuturilor alcoolice (2 accidente).

Obiectivele acțiunii au fost: combaterea nerespectării regimului legal de viteză, respectarea normelor rutiere de către bicicliști, pietoni și căruțași, combaterea conducerii pe drumurile publice a autovehiculelor sub influența băuturilor alcoolice.

Prezența polițiștiilor pe principalele artere ale județului Tulcea, a avut drept scop atragerea atenției conducătorilor auto, cu privire la respectarea regulilor de circulație, astfel încât să reducă numărul victimelor accidentelor rutiere din rândul participanților la trafic.

În cadrul acțiunii, au fost aplicate 286 de sancțiuni contravenționale la Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 195/2002, privind circulația pe drumurile publice, dintre care, cele mai multe, 142, au reprezentat încălcări ale regimului legal de viteză.

De asemenea, polițiștii tulceni au reținut 45 permise de conducere, au retras 16 certificate de înmatriculare și au constatat 8 infracțiuni la regimul rutier.

Astfel de acțiuni vor fi desfășurate de polițiștii tulceni și în perioada următoare.

Exemple:

La data de 8 august a.c., polițiștii din cadrul Postului de Poliție Slava Cercheză au depistat un bărbat în vârstă de 67 de ani, din Tulcea, în timp ce conducea un moped pe raza localității Slava Cercheză, județul Tulcea, fără a deține permis de conducere.

În dimineața zilei de 9 august a.c., polițiștii Biroului Rutier din cadrul Poliției Municipiului Tulcea au depistat un bărbat în vârstă de 25 ani, din Tulcea, în timp ce conducea un autoturism pe strada Barajului, din municipiul Tulcea, fără a deține permis de conducere.

În ambele cauze, polițiștii au întocmit dosare penale și continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul fără permis de conducere.

În seara zilei de 9 august a.c., polițiștii din cadrul Postului de Poliție Valea Teilor au depistat un bărbat în vârstă de 31 ani, din Tulcea, în timp ce conducea un autoturism pe raza localității Valea Teilor, județul Tulcea, fiind sub influența băuturilor alcoolice, având o concentrație de 0.99 mg/l alcool în aerul expirat.

În cauză, s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului, se precizează în comunicatul de presă al I.P.J. Tulcea.

G.D.

Lasă un răspuns