În prim-plan

Peste 260.000 de articole cosmetice contrafăcute confiscate la Constanța


… în Portul Constanţa Sud Agigea

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de punere în circulație de mărfuri contrafăcute și folosire de acte nereale, pe numele unui cetățean român, în urma descoperirii, împreună cu lucrătorii vamali, într-un container sosit din China, a peste 260.000 de articole cosmetice şi de parfumerie.

În data de 29.10.2019, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă împreună cu lucrătorii vamali din cadrul Biroului Vamal Constanța Sud au efectuat, în baza analizei de risc, un control amănunțit asupra unui container sosit din China, având ca destinatar o societate comercială de pe raza județului Ilfov.

În urma controlului efectuat, au fost descoperite 266.326 de articole cosmetice și de parfumerie, bunuri nedeclarate organelor vamale, dintre care 9.228 produse fiind, totodată, susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală al unor mărci cunoscute. De asemenea, s-a stabilit că administratorul firmei este un cetăţean român, în vârstă de 42 de ani.

Bunurile nedeclarate și cele susceptibile a fi contrafăcute, dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, ar fi avut valoarea totală de aproximativ 2.183.220 lei, acestea fiind ridicate în vederea continuării cercetărilor.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate și folosirea de acte nereale la autoritatea vamală, la finalizare fiind dispuse măsurile legale care se impun, se arată în comunicatul Gărzii de Coastă.

(O.G.)


Lasă un răspuns