În prim-plan

Peste 400 de fapte ilegale, constatate la frontieră în ultima săptămână

În ultima săptămână, în urma misiunilor desfășurate în zona de competență – punctele de trecere şi  “frontiera verde” – polițiștii de frontieră au constatat 442 de fapte ilegale, din care 169 infracțiuni și 273 contravenții, săvârșite atât de cetățeni români cât şi străini. Cele mai multe infracţiuni descoperite au vizat tentativa de trecere ilegală a frontierei, urmate de infracțiunile de fals și uz de fals, precum și de natură economico-financiară, inclusiv contrabanda cu bunuri. În urma sancțiunilor contravenționale constatate au fost aplicate amenzi în valoare de aproximativ 150.000 de lei.

De asemenea, polițiștii de frontieră au descoperit, independent sau în colaborare cu alte instituţii, bunuri nedeclarate (ce urmau a fi introduse ilegal în ţară), care depăşeau plafonul vamal admis, provenite din contrabandă ori suspecte a fi contrafăcute, în valoare totală de peste 2.267.200 lei.

În aceste zile, polițiștii de frontieră nu au permis intrarea în ţară a 163 de cetăţeni străini, care nu îndeplineau condiţiile prevăzute de lege. Principalele motive pentru care a fost dispusă măsura de nepermitere a intrării în ţară au fost: nu posedau documentaţia necesară pentru a justifica scopul şi condiţiile de şedere, respectiv nu deţineau o viză valabilă sau un permis de ședere valabil. Totodată, nu s-a permis ieşirea unui număr de 86 cetăţeni români din diferite motive legale.

În ceea ce privește traficul, prin punctele de trecere ale frontierei au efectuat formalitățile de frontieră aproximativ 1.173.000 de persoane, cetățeni români și străini, dintre care 562.200 pe sensul de intrare și 610.800 pe cel de ieşire din ţară și aproximativ 298.500 mijloace de transport (141.000 pe sensul de intrare și aproximativ 157.500 pe sensul de ieșire din țară). Traficul s-a desfășurat în condiții normale fără a se înregistra aglomerări sau timpi de așteptare, comunică Poliția de Frontieră.

(G.D.)

Lasă un răspuns