Turism

Pește confiscat de la cetățeni din Brașov și Suceava


Peste 220 kg de peşte transportate fără documente legale, confiscate de polițiștii de frontieră tulceni

Poliţiştii de frontieră tulceni au depistat, în zona de competență, mai mulți cetățeni români care transportau peste 220 de kilograme peşte, fără să deţină documentele legale.

În data de 30.10.2020, poliţiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Tulcea, aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au oprit pentru control pe raza localității Tulcea, o autoutilitară înmatriculată în România, în care se aflau șapte cetățeni români, cu vârste cuprinse între 27 și 51 de ani, domiciliați pe raza județului Suceava.

În urma controlului efectuat asupra vehiculului, polițiștii de frontieră au descoperit cantitatea de 161 kilograme de peşte, diferite specii, pentru care persoanele în cauză nu deţineau documente legale.

În data de 01.11.2020, poliţiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Isaccea, acţionând în baza unei informaţii, au oprit pe  raza localităţii Luncavița, un autovehicul în care se aflau două persoane. S-a stabilit că persoanele sunt cetățeni români, S.I. în vârsta de 53 ani, domiciliat pe raza județului Brașov şi M.V. în vârstă de 77 de ani, domiciliat pe raza județului Prahova.

În urma verificării autovehiculului, polițiștii de frontieră au descoperit mai mulți saci din plastic în care se afla cantitatea de 61 de kilograme peşte, specia șalău, în stare congelată, iar persoanele în cauză nu au putut prezenta documente valabile pentru acesta.

Aceştia au declarat că l-au achiziționat de la o persoană necunoscută și era destinat consumului propriu.

În ambele cazuri, cantitățile de pește au fost predate unor societăţi comerciale de profil, conform procedurilor legale, iar în cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de deţinerea și transportul fără documente legale a peştelui şi altor vieţuitoare acvatice obţinute din pescuit ori produselor din peşte, transmite Garda de Coastă.

G.D.


Lasă un răspuns