Pe scurt

Pește confiscat pe canalul Rădăcinoasele

În data de 20.03.2020, poliţiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Chilia, județul Tulcea, în cooperare cu reprezentanți ARBDD, au depistat pe raza comunei Chilia Veche, pe canalul Rădăcinoasele, doi cetățeni români, în vârstă de 52, respectiv 69  de ani, care se aflau la pescuit.

La controlul efectuat asupra documentelor, aceștia au prezentat permise de pescuit, însă dețineau o cantitate de 117 kg peşte, diferite specii, folosind șapte unelte de pescuit în lungime de 541 de metri, peste limita admisă prevăzută în documente.

Întreaga cantitate de pește a fost predată unei societăţi comerciale de profil, conform procedurilor legale și au fost aplicate două sancțiuni contravenționale în valoare de 1200 lei pentru încălcarea condițiilor prevăzute în permis, autorizație și/sau licență.

În data de 21.03.2020, poliţiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Tulcea au oprit pentru control pe raza municipiului Tulcea, un autoturism, înmatriculat în România, în care se aflau doi cetățeni români în vârstă de 43, respectiv 58 de ani, cu domiciliul pe raza judeţului Prahova.

În urma controlului efectuat asupra autovehiculului, colegii noștri au descoperit cantitatea de 111 kg peşte, diferite specii, în stare proaspătă, pentru care persoanele în cauză nu deţineau documente de proveniență.

Întreaga cantitate de pește a fost predată unei societăţi comerciale de profil, conform procedurilor legale, iar în cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de deţinerea, transportul sau comercializarea fără documente legale a peştelui şi altor vieţuitoare acvatice obţinute din pescuit ori produselor din peşte, informează comunicatul Gărzii de Coastă. 

(O.G.)

Lasă un răspuns