Pe scurt

Piese auto contrafăcute via Malta

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, împreună cu inspectori vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanța – Sud Agigea au descoperit în Portul Constanţa, într-un container sosit din Malta, aproximativ 470 bucăți piese auto, în valoare de aproximativ 350.000 lei, bunuri susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală al unei mărci cunoscute.

În data de 13.02.2024, o echipa comună formată din polițiști de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi inspectori vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanța a efectuat controlul fizic asupra unui container încărcat cu bunuri, sosit din Malta, având ca destinație o societate comercială din România.
În urma verificărilor amănunţite s-a constatat că în interiorul containerului se aflau 469 bucăți piese auto, susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală al unei mărci cunoscute.
Bunurile, cu o valoare de aproximativ 350.000 lei dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost ridicate în vederea expertizării şi continuării cercetărilor.
Totodată, polițiștii de frontieră efectuează cercetări pentru punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate, la finalizare urmând a fi luate masurile legale, precizează garda de Coastă.

G.D.

Lasă un răspuns