Planul invaziei Ucrainei a fost aprobat pe 18 ianuarie

Potrivit Mediafax, citând surse ale grupării de hackeri Anonymous, planul invaziei a fost aprobat de Putin în data de 18 ianuarie 2022.

Gruparea afișează documente pe contul său de Twitter, care dezvăluie planurile invaziei și datele limită de acțiune. Unul dintre acestea arată că atacul a fost planificat să se declanșeze în intervalul 20 februarie – 6 martie.

O operațiune de o asemenea amploare necesită luni de zile de pregătire, de cercetare în teren și planificare minuțioasă, care infirmă cu ușurință declarațiile Moscovei cu privire la trimiterea de trupe „de menținere a păcii”, cel puțin în sud-estul Ucrainei.

Ulterior, mesajele de propagandă au folosit termenul „de-nazificare”, iar de două zile se vorbește de intenția Ucrainei de a se înarma atomic.

Controlând toată presa și mijloacele de comunicare din Rusia, Putin a sperat că în felul acesta își asigură sprijinul poporului pentru acțiunile agresive împotriva Ucrainei. Practic, ținta mesajelor sunt rușii și mai puțin alte națiuni, cel puțin prin prisma nepăsării cu care au fost aruncate în eter.

Pentru Moscova, tratatele și ordinea juridică mondială, cutumele diplomatice, etica și buna vecinătate nu reprezintă mare lucru. Bombardamentele asupra civililor continuă chiar și în timp ce se simulează „negocieri de pace”.

foto: Anonymous

Ovidiu Ghionu

Lasă un răspuns