În prim-plan

Podul de la Brăila a fost inaugurat deja de un cetățean

Joi, 6 iulie 2023, premierul Marcel Ciolacu a programat inaugurarea Podului suspendat de la Brăila, cea mai mare investiție a României de după perioada comunistă.

Oficial, la eveniment vor participa membri ai guvernului, aleși locali din județele limitrofe, invitați, etc.

Lucrările în valoare de peste 435 milioane de euro au fost finanțate de către Uniunea Europeană. Podul are o lungime de aproximativ 2 km, cu înălțimea maximă de 38 de metri, iar deschiderea centrală(1.120 metri) îl situează printre primele 5 din Europa. Planurile de realizare a acestei  investiții au început încă din anul 1984, pe vremea sistemului comunist.

Exasperat de festivismul politicianist, un cetățean s-a pozat zilele trecute pe pod, declarând „sine die” că acesta a fost inaugurat: „Aici nu este vorba despre mine, un om care isi plateste taxele, care voteaza sperand, care nu beneficiaza de sinecuri si care, ca si majoritatea oamenilor obisnuiti, este de multe ori umilit si sfidat de clasa politica…
Aici este vorba de milioane de romani cinstiti care au contribuit prin munca si prin taxele lor la acest pod!
PODUL ESTE AL ROMANILOR si nu al clasei politice care va incerca sa si-l adjudece, eventual pe persoana fizica.”
, a postat Costel Pătrășcan pe o rețea de socializare.

„În 6 iulie vom putea să dăm în circulaţie pe varianta Măcin, am fost şi până acolo, lucrările sunt în proporţie de aproximativ sută la sută finalizate, mai sunt câteva lucruri de pus la punct. Până la sfârşitul anului va trebui dată în circulaţie şi varianta Jijila şi se va termina şi aceasta, dar următoarele săptămâni după darea în circulaţie vor trebui demontate aceste macarale mari” ”, a afirmat ministrul Grindeanu.

Europarlamentarul PSD Mihai Tudose a declarat că „din 84 toată lumea vrea să facă podul. Sunt convins că toţi cei care au spus că doresc să îl facă chiar şi-au dorit să îl facă, mai puneţi dvs nişte ghilimele, pe ici pe colo, dar toată lumea a vrut să îl facă. Primul demnitar care a făcut ceva concret este Sorin Grindeanu, când a fost prim-ministru, în 2017, în februarie. A venit la Brăila, a preluat ca premier problema şi în înţelegere cu Consiliul Judeţean Tulcea, pe programul Deltă, s-au mutat nişte bani pe construcţia acestui pod, pe conectivitate”, a afirmat Tudose. 

Ovidiu Ghionu

Lasă un răspuns