În prim-plan

Președintele Klaus Iohannis vine la Tulcea

…cu ocazia zilei R.B.D.D.

Azi, 1 septembrie 2023, Președintele României va efectua o vizită în județul Tulcea marcând astfel acțiunile organizate cu ocazia Zilei Rezervației Biosferei Delta Dunării.

Conform agendei, începând cu ora 13/00, acesta va vizita Complexul Lagunar Somova-Parcheș (debarcader Europolis 2) și apoi se va întâlni cu cu autorităţile centrale şi locale și cu reprezentanți ai mediului științific și neguvernamental la Satul Pescăresc Tradițional.

Cu această ocazie, administrația prezidențială a declarat: „Vizita în Delta Dunării confirmă preocuparea constantă a Președintelui Klaus Iohannis pentru problematicile legate de mediu, conservarea biodiversității și limitarea efectelor schimbărilor climatice la nivel național și internațional. Obiectivele legate de protejarea florei și faunei bogate trebuie să se îmbine armonios cu dezvoltarea socială și economică a comunităților care locuiesc în Rezervația Biosferei Delta Dunării.

Pe lângă poluarea cu plastic sau exploatarea insuficientă a resurselor naturale din perspectiva sustenabilității, Delta Dunării s-a confruntat în ultimii ani și cu impactul negativ al schimbărilor climatice, ale căror consecințe – perioade lungi de secetă, deteriorarea calității apei și scăderea rezervelor de pește – pun în pericol biodiversitatea unică a Deltei, precum și bunăstarea comunităților care trăiesc în regiune.”

Ovidiu Ghionu

Lasă un răspuns