În prim-plan

Primul caz de infectare cu virusul COVID -19, în România

Azi, la ora 15, într-o conferință de presă organizată la Ministerul Sănătății, secretarul de stat Nelu Tătaru împreună cu prof. Adrian Streinu-Cercel, directorul Institutului de boli infecțioase „Matei Balș” au confirmat apariția primului caz de infectare cu virusul COVID-19, ieri seara, 26 februarie 2020.

Cei doi au adresat un mesaj de îndemn la calm și normalitate, la prevenție, dând asigurări populației că există protocoale de acțiune bine stabilite și că la nivelul ministerului de resort s-a înființat un Telverde, cu numărul 0800 800 358, în scopul informării și NU PENTRU URGENȚE, iar cozile și îmbulzeala din magazine și supermarketuri nu se justifică sub nicio formă.

Persoanele care intră în carantină primesc hrană și toate cele necesare traiului din partea autorităților locale. De asemenea, membrii familiilor care intră în izolare voluntară vor primi concedii medicale, iar unul dintre aceștia poate părăsi domiciliul pentru aprovizionare.

În legătură cu prevenția, s-a subliniat faptul că măsurile de igienă sunt aceleași ca și în cazul unei gripe obișnuite.

La ora conferinței de presă, pe teritoriul național se aflau în carantină un număr de 99 de persoane, incluzând aici și cele două cazuri de azi din municipiul Tulcea, precum și 7.174 de persoane în izolare voluntară.

(O.G.)

Lasă un răspuns