Politică/Administrație

PSD Tulcea, daltonismul și dispersia luminii

Organizația PSD Tulcea se străduie de ceva vreme încoace să propună un rebranding cromatic, de-ai zice că suferă de daltonism electoral. Orice, dar fără roșu!

Experții locali învârt de zor prismele în luminile lanternelor, doar-doar vor patenta o altă gamă de dispersie, una marcată cu acronimul O.G.V.A.I.V.

În laboratorul partidului s-au studiat cu microscopul emoticoanele supuse expunerii la roșu, cel puțin în timpurile astea, și s-a dedus că folosirea culorii, a siglei și a trandafirilor nu e tocmai indicată pentru retina și suflețelul alegătorului, cam bulversat de minciunile și prostiile legate în lanț ale partidului, chiar și după pierderea guvernării.

Strategic, pare o mișcare bună, s-a mai întâmplat în zonă. Primarul în funcție, membru PDL la alegerile din 2012 și președinte din 2013 – după ce l-a abandonat în campania electorală pe șeful său de partid și președinte al C.J. Tulcea, Victor Tarhon, ca urmare a unei apropieri tacite de PSD; s-a disociat ușurel și de toboganul pe care se alfa partidul său la vremea aceea, afirmând de nenumărate ori că este un „om de administrație” și mai puțin un om politic. Drumul pare bătut, cărarea umblată, de ce să nu mergi pe ea, mai ales că ultimul mandat al primarului de Tulcea a fost obținut în calitate de  independent și nu ca membru al vreunui partid, chiar dacă după trei-patru mandate nu prea mai contează, pentru că ai notorietate suficientă, iar principalii contra-candidați sunt și ei, pe acolo, mai mult de poze, căci cine să zică ceva!?

Spre deosebire de alegerile trecute, pe când idoloslugașii spălați pe creier zbierau isteric despre forța și unitatea partidului, azi, Mesajul decodificat e mai simplu: Noi suntem buni și fără partid! A nu se înțelege de aici că vreun candidat va ieși de bunăvoie de sub umbrela PSD și, dintr-un puseu de moralitate sau frământat de remușcări, va participa independent, oricât de bun ar fi sau s-ar crede. Asta nu se face, nu-i așa? Noua strategie de campanie pare că se construiește pe un mesaj depolitizat, orientat de data acesta pe candidat, care trebuie identificat cu toate calitățile din lume, dar nu neapărat cu apartenența la PSD.

Încurcat oarecum de decizia actualului primar de a mai candida pentru încă un mandat, deși încă de acum patru ani se clamase contrariul, la unison, în mod evident cu teama că procentele naționale se vor abate și asupra candidaților la primăria municipiului și la președinția consiliului județean, PSD vopsește gardul, cel puțin până la începerea oficială a campaniei electorale. Chiar  dacă o mică spaimă de moment îl face să vrea să se amestece prin mulțime, culoarea care-l prinde cel mai bine, rămâne, deocamdată, roșu.

foto, crop, Facebook: Viceprimarul PSD de Tulcea, candidatul anunțat la primărie

Ovidiu Ghionu

Lasă un răspuns