Reporter voluntar

Prima pagină - Reporter voluntar

Secțiunea ”Reporter voluntar” definește, practic, filozofia funcționării acestei platforme, și anume aceea de ”interactive media”. Pentru a deveni reporter voluntar și, implicit, reporter-colaborator al publicației este suficient să soliciți acest lucru, prin e-mail trimis la adresa: deltadunariinews@gmail.com.

Cine va fi publicat?

Condiția minimală pentru a fi publicat ține de împlinirea vârstei de 16 ani la data trimiterii articolului iar responsabilitatea furnizării vârstei corecte revine reporterului solicitant.

Pentru persoanele care nu au împlinit încă vârsta de 18 ani este necesar acordul părinților.

Verificarea identității se poate face în mai multe moduri, în cele mai multe cazuri de comun acord cu solicitantul, dar, în principiu, aceasta va consta în verificarea adresei cu ajutorul unei facturi de utilități. Este suficient trimiterea printr-un e-mail a capului de factură care să conțină datele de domiciliu fără a se insera și conținutul.

Numele și prenumele sau pseudonimul semnatarului articolului sau reportajului rămâne la latitudinea acestuia.

Care este tipologia articolelor?

Conform categoriilor publicației, tematica subiectelor este, practic, nelimitată și poate cuprinde domenii sau subdomenii care nu sunt neapărat specificate în meniul principal al ”Delta Dunării News”. Preferința este ca subiectele tratate să  facă referire, direct sau indirect, la aria geografică deltaică-incluzând municipiul Tulcea și alte localități; la oameni și locuri, administrație locală, ecologie, turism-pescuit, vânătoare, gastronomie, cultură și tradiții; etc.

Precizări: În esență, nu ținem cu dinții la eticheta și rigurozitatea unei manifestări jurnalistice! De asemenea, „conformitatea” nu se află tocmai printre cele mai apreciate standarde ale noastre tocmai pentru faptul că încurajăm originalitatea și libera alegere!

Câteva exemple de titluri ar fi: Pescarii au blocat iarăși canalul X, cu plase!

sau: În zona Y încă un motor furat! Acesta este al trei-lea anul acesta(…) și autoritățile nu au prins încă nici un hoț… .

sau: Primăria Z a tăiat subvenția pentru încăzire… .

Astfel, materialele spre publicare pot fi de tip text cu fotografie(o fotografia este obligatorie), video-la o calitate rezonabilă ce poate fi oferită și de un telefon mobil mai performant; sau reportaj foto conținând o galerie de fotografii, cu sau fără text asociat.

Articolele care au fost selecționate spre publicare vor fi corectate ortografic, în prealabil, fără a schimba sensul frazelor.

Autorilor materialelor care nu îndeplinesc condițiile de publicare, și anume cele cu privire la: temă, subiect, limbaj, impact sau calitate, li se vor comunica prin e-mail motivele respingerii.

În cazul articolelor de tip ”anchetă”, ”Delta Dunării News” își rezervă dreptul de a cere explicații suplimentare, atunci când consideră necesar, cu privire la adevărul celor prezentate în articole iar autorul va fi ținut să prezinte dovezi suplimentare cu privire la faptele, locurile și timpul celor arătate.

Voluntariatul

Aceia dintre voi care doresc să aibă și calitatea de voluntar în cadrul Fundației ”La Porțile Deltei” vor trimite prin e-mail, la adresa deltadunariinews@gmail.com, contractul de voluntariat completat al cărui model se poate descărca AICI. Voluntarii vor beneficia de o legitimație de presă cu inscripția ”Reporter-voluntar”.

Răspunderea

Pentru conținutul articolelor, incluzând folosirea unor drepturi de autor, răspunderea aparține, în exclusivitate, autorului.

Răspunderea asociată platformei ”Delta Dunării News” nu se manifestă pentru conținutul articolelor.

Trimiterea unui articol, spre publicare, la una din adresele de e-mail ale publicației incumbă citirea și înțelegerea pe deplin a întregului text al acestei pagini, precum și acordul asociat acestor condiții.

Poți fi Reporter voluntar! Vino alături de noi!