În prim-plan

Rezervația ”Delta Dunării„: Comisariatul de control integrat, a fost dezintegrat…

Guvernatorul Mușetescu a desființat direcția  ”Comisariatului de Control Integrat Delta Dunării”. După îndelungi tatonări și povestiri cu rezervația pe la ministerul de resort, s-a izbândit: mult așteptatul, apreciatul, speratul comisariat, înființat cu surle și trâmbițe în 2012- pe mandatul guvernatorului Simion Lucian-Eduard; a fost mazilit. Toate cele cinci structuri regionale care compuneau comisariatul, respectiv: Tulcea-Chilia, Murighiol-Sf. Gheorghe, Sulina, Razelm-Sinoe și Crișan, au trecut în directa subordine a guvernatorului. Astfel, Mușetescu, devine din ce în ce mai distributiv,  un fel de om orchestră pe ultima organigramă, având în directă subordonare nu mai puțin de 15 structuri funcționale.

Noua poziție pare să-i îmbogățească fișa postului cu sarcinile directorului executiv și ale celui executiv adjunct, posturi desființate prin noul act normativ, preluând tot ce ține de planificarea și organizarea misiunilor de control, răspunderea sancțiunilor și raportarea rezultatelor, la care se adugă hârțogăraia zilnică cu benzine, reparații, concedii, ore suplimentare, logistică, etc. Dar, parcă, principalul obiectiv a fost atins. Și anume, transferul răspunderii directe pentru rezultatele controalelor, în calitate de șef nemijlocit al comisariatelor funcționale, ceea ce dovedește, pe undeva, curajul asumării.

Acum, că s-a mai debarasat de o povară, prin desfințarea unei direcții, A.R.B.D.D. poate să performeze în plenitudinea forțelor sale fără să mai fie disturbată de interferențele celor doi directori. De alt fel, bârfa de alcov, care poate fi crezută sau nu, aruncă vina pe relația personală dintre guvernator și directorul corpului de control, care s-a deteriorat văzând cu ochii. Cine știe, poate că directorul respectiv nu a înțeles pretențiile guvernatorului de a verifica corturile turiștilor, pe la ora 12 noaptea, peștele prins de pescarii sportivi pe unele lacuri mai ”de suflet” sau alte năstrușnicii, mai mult romantice decât administrative, și care reprezintă doar praful de pe tobă în ecuația distrugerii continue a Deltei Dunării.

Ovidiu Ghionu

One thought on “Rezervația ”Delta Dunării„: Comisariatul de control integrat, a fost dezintegrat…

  • In primul rind eu as fi intrebat ce pregatire aveau cei doi directori pe tematica de protectia mediului si ce calificari au la baza ……….2. Carui partid apartin si de cine au fost numiti in acele functiii pentru ca încadrarea prin concurs stim prea bine cum se face …aduceti- va aminte ca Moscu a tot dat *examen* la garda de mediu pina cind * a reusit * iar Marea gogorita cu Corpul Unic si Comisariatul integrat lasati/o asa……cum sa constitui tu un corp unic de control reunind toate institutiile cu drep de control din RBDD pe cind un subofiter din MAI si MI are salariul dublu decit un comisar cu studii superioare din RBDD sau Garda de mediu sau ANPA ?????

Lasă un răspuns