Turism

Sărbătoarea Scrumbiei Albastre- Sulina, 2018

Cea de-a doua manifestare a Sărbătorii Scrumbiei la Sulina va inaugura deschiderea sezonului turistic în Delta Dunării. Organizat cu sprijinul primăriei și al casei de cultură locale, evenimentul se va inaugura duminică, 29 aprilie, la ora 12, în fața sediului AFDJ situat pe faleza orașului.

Dedicat vieții ce se desfășoară pe maluri de ape, evenimentul are în centrul atenției migrația bancurilor de scrumbie în amonte pe fluviul Dunărea, înspre locurile de depunere a icrelor.

Viața locuitorilor acestei așezări a fost marcată de-a lungul timpului de această migrație, ce a constituit un indiciu anual al intrării primăverii în drepturi depline, constituind o sursă de hrană, dar și un motiv de sărbătoare.

Acesta este momentul pe care l-am ales pentru a continua efortul de revitalizare a orașului Sulina prin intermediul creării unei noi alternative de petrecere a timpului liber, atât pentru localnici, cât și pentru cei ce vizitează orașul și au ocazia de a se bucura de gastronomia locală, obiceiurile și tradițiile păstrate moștenire de-a lungul generațiilor.”, ne informează comunicatul de presă al organizatorilor.

Așadar, pofticioșii de scrumbie gătită în toate felurile posibile sunt așteptați și bineveniți în scurta vacanță pricinuită de zilele libere ale lui 1 Mai!

Cei care mai stau în dubii să știe că vremea se anunță bună și pot găsi cu ușurință cazare în oraș la prețuri cuprinse între 80 și 150 lei/ cameră iar transportul nu mai este o problemă și poate fi ales între de navele cele mari ale Navrom Delta și șalupele specializate, cu prețuri de 100 lei, dus-întors.

Vino, așadar, la Sulina, la o scrumbie cum n-ai mai mâncat până acum!

Lasă un răspuns