Senatorul, Ramona Dinu, propune măsuri active în turism

Aflată zile trecute în vizită la Tulcea, senatorul USR, Ramona Dinu, însoțită de colegul său, deputatul Mihai Botez, a prezentat în cadrul unui workshop tematic propunerile legislative personale care vizează trei linii de acțiune pentru revigorarea sectorului turistic românesc.

Cele două legi aflate în procedură pe agenda senatului privesc scutirea de la plata impozitului pe venit și a asigurărilor sociale a elevilor și studenților de până 26 de ani, care lucrează în turism și, de asemenea, acordarea indemnizației de șomaj pentru personalul calificat din acest domeniu chiar dacă nu are stagiul de cotizare complet.

În opinia mea, atracţia pentru Delta Dunării trebuie să genereze efecte de antrenare în privinţa dezvoltării turismului în toată regiunea. Astfel, este necesar să se cerceteze oportunitatea definirii unor produse turistice complexe care să includă pe lângă explorarea naturii unice a Deltei Dunării şi, de pildă, elemente de turism cultural (cetăti, mănăstiri, tradiții locale). Consider că este obligatoriu să se urmărească definirea unor produse turistice care aduc beneficii economice şi sociale în profunzimea comunităţilor locale, la nivelul indivizilor care locuiesc aici şi care pot desfăşura activităţi economice ca ghizi locali, barcagii sau pur şi simplu prin inchirierea unor spaţii din locuinţa proprie. În acest sens, în perioada următoare voi veni cu propuneri legislative care să sprijine formarea unui cadru legal suplu care să permită membrilor comunităţilor locale o conformare uşoară”, ne-a declarat, Ramona Dinu.

În vârstă de 43 de ani, Nicoleta Ramona Dinu este economist și activează ca profesor universitar doctor la universitatea Ovidius din Constanța unde predă microeconomie, macroeconomie și simulări de afaceri.

Lasă un răspuns