În prim-plan

Sute de mașini așteaptă în vama Nădlac

Ieri noapte, în Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II a sosit un convoi format din sute de mijloace de transport, în care se aflau  cetățeni români și străini. Menționăm că, în ultimele ore au fost efectuate formalitățile de intrare în ţară pentru 2.500 persoane şi aproximativ 700 de autovehicule.

Polițiștii de frontieră au efectuat controlul specific la intrarea în țară, iar ulterior  persoanele au fost preluate de către reprezentanții Direcției de Sănătate Publica pentru completarea declaraţiei pe proprie răspundere și efectuarea controlului epidemiologic.

După încheierea formalităților și stabilirea măsurile dispuse de către personalul medical aflat în punct, mașinile au fost preluate de către echipaje de poliţie şi jandarmi pentru a fi conduse spre locațiile stabilite pentru carantinare  sau  pentru  autoizolare.

Polițiștii de frontieră au triplat efectivele implicate în controlul de frontieră astfel încât formalitățile să se desfășoare cu operativitate. S-a lucrat cu aproximativ 50 de polițiști de frontieră, fiind deschise 10 artere de control.

Menţionăm că, încă de la apariţia şi răspândirea COVID-19 în statele din Uniunii Europene, Poliţia de Frontieră Română a luat gradual mai multe măsuri pentru întărirea dispozitivelor de supraveghere şi control a trecerii frontierei, în special la punctele de frontieră, cât şi în zonele adiacente acestora.

În prezent punctele de trecere a frontierei se fac verificări sistematice pentru toate persoanele care se prezinta la intrarea în ţara, care au ca scop identificarea la controlul de frontiera a persoanelor, cetăţeni români sau straini, care sosesc în tara, avand ca zona de plecare sau tranzit ţări sau zone de risc, precum şi state unde sunt confirmate cel putin 500 cazuri de infectie cu Covid19.

Persoanele identificate sunt îndrumate de poliţistul de frontieră catre personalul Directiei de Sănătate Publică din punctele de trecere a frontierei pentru completarea chestionarelor de natura medicala si luarea altor masuri specifice cu caracter medical autoizolare la domiciliu sau carantinare.

În ultimele 24 de ore, prin punctele de trecere a frontierei au trecut peste 45.300 persoane, cetățeni români și străini, dintre care aproximativ 25.500 pe sensul de intrare şi 19.800 pe cel de ieşire din ţară şi peste 19.500 mijloace de transport, dintre care aproximativ 10.600 pe sensul de intrare și 8.900 pe sensul de ieșire din țară, transmite Poliția de Frontieră.

(O.G.)

Lasă un răspuns