În prim-plan

Tabăra de Creație Artistică „Maliuc”, ediția a III-a, și-a încheiat stagiunea


Pe 11 iunie 2023 s-a încheiat activitatea din cadrul Taberei de Creație Artistică „Maliuc”, ediția a III-a (02 – 11 iunie 2023). Evenimentul a fost organizat de Uniunea Artiștilor Plastici din România (Filiala București și Filiala Tulcea) în colaborare cu Complexul Muzeal de Patrimoniu Cultural Nord Dobrogean al Institutului de Cercetări Eco-Muzeale „Gavrilă Simion” Tulcea și Primăria Comunei Maliuc. Sponsorul ediției a fost Dr. Adrian Balaban.

Artiștii profesioniști participanți și-au desfășurat activitatea în satul Vulturu din comuna Maliuc. Pentru documentare, ei au realizat mai multe excursii în Delta Dunării. Au vizitat Maliuc, Lacul Furtuna, Mila 23, Mănăstirea Stipoc și Chilia Veche.

Atmosfera deltaică a fost imortalizată în diferite tehnici. Au fost executate peste 120 de schițe și lucrări elaborate. Unele dintre acestea au fost etalate pe data de 10 iunie 2023 într-o expoziție inedită la Vulturu, în aer liber. La vernisaj au fost prezenți artiștii, sponsorul și câțiva localnici. O parte dintre lucrări au fost donate familiei Balaban și Muzeului de Artă din Tulcea.

Fam. Balaban

Evenimentul care va încununa activitatea din tabăra de creație se va desfășura în luna noiembrie 2023 la Muzeul de Artă Tulcea. În cadrul expoziției vor fi valorificate peisajele și schițele artiștilor români: Brîndușa Bontea, Elida Veronica Buftei (Butuc), Sanda Buțiu, Elena Gabriela Drăghici, Ion Drăghici, Daniela Iacoblev-Barău, Nicolae Mara, Veronica Oancea, Traian Oancea, Ioan Oratie, Cornelia Savescu, Dinu Savescu. Invitatul evenimentului va fi Prof. dr. Adrian-Silvan Ionescu, se precizează în comunicatul oficial de presă.