În prim-plan

Târgul meseriilor începe azi la Tulcea

Ultima oră: Din cauza ploii, deschiderea târgului programată pentru ora 09:00 s-a amânat, provizoriu, pentru ora 11. „Entuziasmul liceelor tehnologice este mai puternic decât orice ploaie, care momentan oprește deschiderea Târgului. Am discutat cu reprezentanții acestora, care apreciază că în cursul zilei de astăzi, probabil în jurul orei 11.00, când vremea va da semne de îmbunătățire, se va deschide Târgul, dar elevii sunt acum în Piață și aranjează standurile.” a comunicat primarul Ștefan Ilie, în dimineața aceasta.

„Târgul meseriilor — Viitorul începe azi! este un eveniment organizat de Primăria Municipiului Tulcea, în zilele de 21-22 aprilie 2023, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Tulcea, în colaborare cu liceele tehnologice din municipiu, la care se vor alătura și potențiali angajatori din domeniile de activitate relevante. Evenimentul se adresează, în primul rând, elevilor de la școlile gimnaziale din județul Tulcea și părinților acestora, care vor avea ocazia de a explora cele mai bune opțiuni pentru cariera lor.

Într-o lume aflată în continuă schimbare, alegerea unei meserii poate fi o sarcină dificilă și stresantă pentru elevii din învățământul gimnazial. Târgul meseriilor — Viitorul începe azi! își propune să ofere elevilor oportunitatea de a se familiariza cu oferta educațională a liceelor tehnologice din municipiul Tulcea, precum și cu domeniile de activitate care le-ar putea stârni interesul în carieră.

Târgul va fi organizat într-un spațiu deschis, în Piața Civică a municipiului Tulcea, spațiu care va fi împărțit în mai multe perimetre ce vor fi alocate unităților de învățământ participante, astfel încât elevii să aibă acces la informații specifice despre fiecare liceu și specializare/calificare. Fiecare liceu va fi reprezentat de profesori și elevi, care vor oferi informatii și răspunsuri la întrebările participanților.

Târgul va pune accent pe latura practică a calificărilor oferite de liceele tehnologice din municipiul Tulcea. Elevii și părinții vor avea ocazia de a participa la demonstrații și prezentări interactive ale diferitelor meserii, precum și de a interacționa direct cu profesionişti din domeniu, elevi sau absolvenți ai liceelor tehnologice. Această abordare practică a pregătirii va oferi o perspectivă realistă asupra a ceea ce implică fiecare calificare și va ajuta participanții să înțeleagă mai bine cum se poate aplica ceea ce vor învăța, într-un context real de lucru.

De asemenea, evenimentul poate ajuta elevii să își descopere aptitudinile și talentele, să ia contact cu potențiali angajat ori și să își facă o idee clară despre așteptările din domeniile de activitate care îi interesează.

Organizatorii Târgului de Meserii „Viitorul începe azi!” îi aşteaptă cu drag pe toți cei interesați să ia parte la eveniment și să descopere o lume fascinantă, a meseriilor și a oportunităților educaționale.” precizează primarul municipiului Tulcea, Ștafan Ilie.

O.G.

Lasă un răspuns