Politică/Administrație

Teodosie Gabriel Marinov preia postul de guvernator al R.B.D.D.

Atena-Adriana Groza a fost revocată marți din funcția de guvernator al Rezervaţiei Biosferei „Delta Dunării”, iar în locul ei a fost numit tulceanul Teodosie Gabriel Marinov, prin decizia Primului-ministru nr. 110/1 februarie 2022.

Potrivit G4Media,

”În vârstă de 51 de ani, Teodosie Gabriel Marinov se afla la șefia Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) – structură aflată în subordinea Consiliului Județean Tulcea (sub președintele PSD Horia Teodorescu).

Teodosie Gabriel Marinov preia această funcție pe filieră PSD, cunoscut fiind faptul că în 2019 el a fost numit subprefect al județului Tulcea de guvernul PSD condus de Viorica Dăncilă.

Pentru o scurtă perioadă, relatează presa locală, Marinov a fost și consilier al președintelui Consiliului Județean Tulcea.

Numele noului Guvernator al Deltei, Teodosie Gabriel Marinov, apare într-o organizație care ar fi controlată de persoane cu un trecut dubios, cu conexiuni în servicii de securitate, organizații masonice și partide politice, scrie newsweek.ro. Mai precis, e vorba despre „Fundația Culturală Delta”. Sub cupola acesteia s-au adunat personaje precum Eugen Ovidiu Chirovici (președinte de onoare) – fost șef al masoneriei românești sau Corneliu Vișoianu (președinte), fost candidat pe listele FSN, partener de afaceri cu controversatul magnat Nicolae Buzăianu, subalternul controversatului Nicolae Dumitru („NIRO“), dar și consilier al fostului premier Victor Ponta.

De asemenea în „Fundația Culturală Delta” mai apar numele masonilor Florin Ghiulbenghian și Florinel Horvath. Pe lista membrilor din consiliul director se mai află Mircea Ursache, fostul vicepreședinte al ASF și fost șef al mai multor instituții financiare, masonul Aurel Virgil Manea etc. Tot în această organizație selectă se afla și Anca Magdalena Chiser, fost secretar de stat la Ministerul Economiei.”

foto: Zig-zag

G.D.

Lasă un răspuns