În prim-plan

Triginta tyranni sau sila de C.C.R.

Mihai Tiulimeanu

După înfângerea din războiul peloponesiac, în fața Spartei, la Atena a fost instituit un „guvern” interimar, format din 30 de persoane, care avea ca sarcină să revizuiască legile şi să vegheze la respectarea democrației.
Cei 30 de apărători ai democrației au devenit „cei 30 de tirani”, substituindu-se tuturor instituțiilor democratice şi instaurând un regim oligarhic, discreționar şi abuziv.
Triginta tyranni sunt astăzi membrii CCR, apărătorii de fațadă ai democrației, susținătorii de facto ai unei oligarhii din care ei înşişi fac parte.
Judecătorii CCR, cu robele lor vişinii, cu mutrele lor acre, cu aerul lor de intangibili, de atotputernici, sunt imaginea arbitrariului, a samavolniciei, a abuzului! Seamănă cu un consiliu al Inchiziției!
Sunt hidoşi, sunt strâmbi, asemenea democrației româneşti, călcată în picioare de o clasă, de o castă politică coruptă până în măduva oaselor.
Nu, CCR nu este cerberul democrației!
Pentru că România nu este un stat democratic, ci o oligarhie, un regim despotic al celor puțini, în care noi, toți ceilalți, cei mulți, nu contăm.
Tiranii Atenei au pierit linşați de popor. Tiranii noştri vor mânca pensii speciale până la adânci bătrâneți. Precum tiranii securității şi ai regimului penitenciar comunist, care molfăie şi acum, cu gingiile lor putrede, pâinea trudită de noi!

foto: ProTv

Lasă un răspuns