În prim-plan

Tulcea. Asistență medicală pentru marinarii din largul Mării Negre

Astăzi, în cadrul ședinței Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Tulcea s-a emis hotărârea nr. 63 prin care se impune inițierea demersurilor de asigurare a asistenței medicale publice de urgență în faza prespitalicească, prin personal medical calificat, pentru persoanele aflate în pericol la bordul navelor din rada maritimă Sulina.

      „Numărul mare de nave din rada maritimă Sulina impune prezența personalului medical calificat, în cazul unei urgențe,  în timpul transportului din mare până la UPU Sulina. Transportul din mare se face cu navele Agenției Române de Salvare a Vieții Omenești pe Mare, care nu dispun de personal medical calificat. Prin această hotărâre se vor face demersurile ca din această săptămână  să fie asigurată prezența personalului medical calificat la bordul acestor  nave”, precizează  prefectul Alexandru Dan Munteanu

Până în prezent un număr de 15 navigatori de la bordul navelor din rada maritimă Sulina au solicitat asistență medicală de urgență .

Cu avizul Direcției de Sănătate Publică Tulcea, Serviciului Județean de Ambulanță va încheia un protocol cu Agenției Române de Salvare a Vieții Omenești pe Mare (A.R.S.V.O.M.) prin care se va asigura prezența personalului medical calificat la bordul navelor A.R.S.V.O.M. ”, transmite comunicatul Prefecturii Tulcea.

Hotărârea poate fi consultată aici:

https://tl.prefectura.mai.gov.ro/wp-content/uploads/sites/20/2022/08/Hot.63-2022-PROTOCOL-SAJ-Tulcea-cu-ARSVOM-ConstantaARSVOM.pdf

G.D.

Lasă un răspuns