Tulcea. Polițiștii continuă acțiunile de verificare anti-Covid

Pentru prevenirea și combaterea infectării cu virusul Sars-CoV 2, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Tulcea, au continuat activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr. 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Activităţile cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă au avut loc în sistem integrat și au avut drept obiective prevenirea și informarea cetățenilor cu privire la  pericolului la care se expun în cazul nerespectării măsurilor legale în vigoare.
Acestea au vizat, în special zonele aglomerate, agenții economici cât și mijloacele de transport în comun.

Scopul polițiștilor nu este acela de a sancționa, ci acela de a aminti cetățenilor necesitatea adoptării unui comportament responsabil.

Recomandăm tuturor cetățenilor să respecte măsurile de protecție individuală și interdicțiile impuse în această perioadă!

Poliţiştii tulceni continuă acţiunile pentru informarea cetățenilor și a  operatorilor economici, precum și pentru combaterea nerespectării legislației în domeniu, precizează IPJ.

Conform actului normativ invocat, pentru nepurtarea măștii de protecție, astfel încât să fie acoperite atât gura cât și nasul, amenzile se încadrează între 500 și 2.500 lei.

G.D.

Lasă un răspuns