Tulcenii au punctat la târgul de turism de la Berlin

Un comunicat de presă primit la redacție de la consiliul județean ne informează despre prezența unor reprezentanți ai Județului Tulcea în cadrul celui mai mare târg de turism european:
„Atracțiile turistice ale Județului Tulcea, un mare succes la Târgul Internațional de Turism de la Berlin
În perioada 7-11 martie 2018, Județul Tulcea a fost prezent la Târgul Internațional de Turism de la Berlin – ITB 2018. Pe parcursul celor cinci zile, doi reprezentanți ai Consiliului Județean Tulcea au promovat destinația turistică Delta Dunării și Dobrogea de Nord, bucurându-se de atenția și interesul a aproximativ o sută de agenți de turism și a numeroși vizitatori sosiți la târg în ultimele două zile. Delta Dunării, un brand în sine, i-a atras ca un magnet atât pe cei familiari ținutului deltaic cât și noi doritori a descoperi tainele locului în care Dunărea își pregătește contopirea cu Marea Neagră.
Județul Tulcea s-a încadrat cu succes între cei 40 de expozanţi – agenţii de turism, companii aeriene şi autorităţi locale, care au dat informaţii turiştilor interesaţi şi au prezentat ofertele turistice pregătite special pentru vizitatorii germani de la Târgul de Turism din Berlin. Ministerul Turismului a pus la dispoziţie standul în cadrul Târgului Internațional de Turism de la Berlin, în suprafaţă de 239 de metri pătraţi, agenţiilor, autorităților locale şi operatorilor economici din domeniul turismului interesaţi să promoveze în Germania ofertele pentru ţara noastră.
Alături de expozanți, un punct de atracție la standul României l-a constituit și programul artistic demarat încă din prima zi a ITB cu „Seara Românească” și continuat, în zilele următoare, cu evoluția unor artiști de muzică ușoară și ansambluri folclorice. Totodată, berlinezii au fost deosebit de încântați de prezența la stand a unei șahiste de numai 13 ani, care a oferit adevărate lecții de inteligență și măiestrie celor ce se încumetau să se așeze la masa de joc, precum și de îndeletnicirea nobilă și migăloasă a unui încondeietor de ouă, din ale cărui mâini ieșeau adevărate bijuterii tradiționale. Planetele s-au aliniat, Ministerul Turismului și-a făcut treaba pe deplin, expozanții s-au bucurat de atenție și de vizitatori – Delta Dunării fiind, ca de obicei, o destinație prioritară, toate aceste elemente contribuind cu succes la îmbunătăţirea imaginii ţării noastre.
ITB Berlin este recunoscut ca fiind cel mai mare târg de turism din lume, atât ca suprafață – 160.000 mp, cât și ca expozanți reuniți în acest an – mai mult de 10.000, reprezentând peste 180 de țări de pe cinci continente. Cele 26 de pavilioane ale Târgului au fost „călcate”, în cele cinci zile, de peste 160.000 vizitatori, dintre care 109.000 au fost agenții și operatori în domeniul turismului.”


 

Lasă un răspuns