În prim-plan

Turiști salvați de un ofițer al căpităniei Tulcea


Sâmbătă, în jurul orei 14.00, doi turiști din Ploiești, în vârstă de 38 și respectiv 41 de ani, aflați într-o mică ambarcațiune de pescuit pe brațul Sf. Gheorghe au solicitat prin serviciul de urgență 112 să fie salvați.

Din relatările acestora, ambarcațiunea în care se aflau fusese surprinsă de furtună, la acel moment vântul având în zona respectivă o intensitate de 90km/h.

În lipsa altor structuri capabile să intervină suficient de rapid, Ofițerul de Căpitănie Emil Cernamorit, angajat al Autorității Navale Române la Căpitănia Portului Tulcea, Punctul de lucru Sf. Gheorghe, a inițiat o acțiune de salvare folosind în acest scop șalupa din dotarea instituției.

Timp de o oră, în condiții meteo dificile, angajatul ANR i-a căutat pe cei doi turiști rătăciți în Deltă, reușind într-un final să ajungă la aceștia în timp util. Ulterior, ambarcațiunea de agrement a fost remorcată, cei doi pasageri fiind găzduiți peste noapte la punctul de lucru Sf. Gheorghe al ANR, acolo unde au primit haine uscate, apă și alimente, și unde s-au putut odihni după această istovitoare experiență.

Odată ce noaptea plină de peripeții a trecut, lăsând loc zorilor mai blânde, cei doi ploieșteni au reușit să ajungă cu bine la Dunăvăț, acolo unde erau cazați, pentru a-și continua mai apoi drumul spre casă.

Fără îndoială, acest deznodământ fericit i se datorează Ofițerului de Căpitănie Emil Cernamorit, un om dedicat, cu o experiență de 30 de ani în cadrul instituției.

Dorim să-i mulțumim pe această cale și să-l asigurăm de întreaga noastră recunoștință, transmite comunicatul de presă al ANR.

Upgrade: În timpul ciclonului care a continuat și a doua zi mai multe ambarcațiuni au fost scufundate în porturile Sulina, Mahmudia și Tulcea. Furtuna a produs pagube importante în județul Tulcea, atât pe apă cât și pe uscat. Localități întregi au rămas fără curent electric, au fost avariate mai multe acoperișuri, iar câțiva copaci au căzut peste autoturisme. Din fericire nu s-au înregistrat accidente umane.

G.D.


Lasă un răspuns