În prim-plan

Video. 32 de percheziții domiciliare la persoane bănuite de trafic cu țigări

Ieri, 4 iunie,

(…) Polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T. – B.T. Caraș-Severin, au efectuat 32 de percheziții domiciliare în județele Caraș-Severin, Timiș și Arad, la locuințele unor persoane bănuite de contrabandă cu țigări.

Până la acest moment, în urma perchezițiilor au fost ridicați peste 100.000 de euro, în lei și valută, țigarete fără timbru fiscal, o armă neletală supusă autorizării, despre care există presupunerea rezonabilă că ar fi deținută ilegal și substanțe susceptibile a fi droguri de mare risc.

30 de persoane, cu vârste cuprinse între 20 și 60 de ani, din cele 3 județe, vor fi conduse la audieri.

Din cercetări a reieșit că, începând cu luna august 2019, în municipiul Reșița și în orașul Bocșa, s-ar fi organizat 2 grupări infracționale specializate în săvârşirea de infracţiuni din sfera contrabandei cu ţigări.

Scopul membrilor celor 2 grupări ar fi fost obţinerea de câştiguri prin alimentarea pieţei negre a ţigărilor de contrabandă din Reșița și Bocșa.

Grupările ar fi acționat pe mai multe paliere, respectiv un palier de organizare/coordonare, condus de liderii grupurilor, un palier de aprovizionare format din surse și transportatori din Arad și Timiș și un palier de distribuție en-detail, între cele 2 grupuri infracționale existând elemente comune, atât la nivel de aprovizionare, cât și la nivel de distribuție stradală.

În perioada 2019-2020, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, împreună cu polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin, au realizat mai multe prinderi în flagrant delict, în urma cărora au fost confiscate de la membrii grupărilor peste 400.000 de țigarete, provenite din contrabandă, estimate la peste 240.000 de lei.

Acțiunile au beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale și Unității Centrale de Analiza a Informațiilor din cadrul Poliției Române.

Activitățile (…) sunt realizate împreună cu polițiști de la Brigada de Combatere a Criminalității Organizate Timișoara, Serviciul de Combatere a Criminalității Organizate Arad, Inspectoratul de Poliție Județean Caraș-Severin, Inspectoratul de Poliție Județean Timiș și jandarmi de la Inspectoratul Județean de Jandarmi Caraș-Severin și Gruparea Mobilă de Jandarmi Timișoara.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție, precizează comunicatul Poliției Române.

(O.G.)

Lasă un răspuns