În prim-plan

Video. Braconaj „de sezon” în Deltă

În perioada 10-16 aprilie 2022, polițiștii Direcției de Ordine Publică, Serviciului de Poliţie Delta Dunării și din cadrul inspectoratelor de poliție județene Brăila, Călărași, Constanța, Galați,Ialomița și Tulcea au acționat pe linia combaterii faptelor ilegale din domeniul piscicol.

Astfel, polițiștii, în colaborare cu inspectori piscicoli din cadrul Agenției Naționale pentru Pescuit și Acvacultură și comisari din cadrul Gărzii Naționale de Mediu, au verificat legalitatea activităților de pescuit comercial/recreativ, deținere, transport, prelucrare și comercializare a peștelui, produselor și subproduselor din pește.

Activitățile au fost desfășurate pe cursul fluviului Dunărea, în Rezervația Biosferei Delta Dunării și la Marea Neagră.

În cadrul acțiunii, au fost verificate 63 de ambarcațiuni, 25 de amenajări piscicole și asociații de profil, 85 de societăți cu obiect de activitate în domeniul piscicol și 2.502 vehicule.

Polițiștii au constatat 41 de infracțiuni prevăzute de O.U.G. nr. 23/2008, privind pescuitul și acvacultura și 5 infracțiuni prevăzute de Codul penal.

De asemenea, polițiștii au aplicat 58 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 17.400 de lei, prevăzute de O.U.G. nr. 23/2008, privind pescuitul și acvacultura.

Totodată, a fost confiscată cantitatea totală de 2.123,67 kg de pește, 36,7 kg icre de pește, 1 autoturism, 3 ambarcațiuni, 3 motoare de ambarcațiuni, 3 rezervoare și 151 de unelte de pescuit.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul unui elicopter al Inspectoratului General de Aviație din cadrul M.A.I., comunică Poliția Română.

G.D.

Lasă un răspuns