În prim-planTurism

Video. Căutarea unei persoane dispărute după ce două bărci s-au lovit azi noapte pe Dunăre


UPGRADE, ora 10:48: Conform IPJ Tulcea persoanele din ambele bărci erau localnici, iar rezultatele testelor pentru alcool și substanțe interzise fiind negative.

Misiune de căutare salvare în urma unui accident naval

În jurul 21:00, prin apel la numărul unic de urgență 112 dispeceratul colocat ISU-SAJ a fost anunțat de un bărbat că el și o altă persoană aflată în aceeași ambarcațiune au nevoie de îngrijiri medicale după ce au fost implicate într-un accident naval pe Brațul Sfântu Gheorghe în dreptul km 55 (zona Dunăvățu de Sus), iar conducătorul din a doua ambarcațiune este dispărută.

Un echipaj medical SMURD și unul din cadrul SAJ Tulcea s-au deplasat în localitatea Mahmudia unde au luat contact cu cele două persoane și le-au acordat îngrijiri medicale transportându-le ulterior la unitatea medicală de urgență cu diverse traumatisme. Cele două victime sunt bărbați și au 46 respectiv 32 de ani

În tot acest timp, Autoritatea Navală Română și un echipaj din cadrul Poliția Transporturi s-au deplasat în zona accidentului pentru căutarea conducătorului celei de-a doua ambarcațiuni, ulterior fiind solicitat și un echipaj de căutare salvare a Inspectoratului pentru Situații de Urgență „DELTA” al județului Tulcea, deplansându-se la fața locului un echipaj format din 4 subofițeri cu o ambarcațiune SAR-Targa care au executat căutările sub coordonarea organelor competente.
La căutări a participat un echipaj al Poliției de Frontieră, Căpitănia Tulcea, Poliția Transporturi și mai mulți localnici cu ambarcațiuni proprii.

În urma căutărilor efectuate de pompierii tulceni, până la ora retragerii către unitate au identificat un recipient cu carburant provenind din ambarcațiunea implicată în accident, iar căutările au fost intensificate în zonă fără rezultat, precizează ISU Tulcea.

Vom reveni pe acest material cu informații noi.

G.D.


Lasă un răspuns