În prim-plan

Video. Control la magazinele de pește din Galați și Teleorman


În perioada 15 – 16 decembrie a.c., polițiștii Direcției de Ordine Publică – Serviciul Protecția Fondului Forestier și Piscicol,  împreună cu polițiști din Serviciul de Poliție Delta Dunării, în colaborare cu inspectori piscicoli ai Agenției Naționale pentru Pescuit și Acvacultură, au acționat pe linia combaterii faptelor ilegale din domeniul piscicol.

Video: https://youtu.be/9Yi7q5o4Iew

Astfel, au fost desfășurate acțiuni punctuale pe linia verificării legalității activităților de pescuit comercial, deținere, transport, prelucrare și comercializare a peștelui, produselor și subproduselor din pește, în județele Teleorman și Galați.

Au fost verificate 7 societăți cu obiect de activitate în domeniul piscicol, un târg și 5 autovehicule.

Au fost constatate 4 infracțiuni prevăzute și pedepsite de O.U.G. nr. 23/2008 privind pescuitul și acvacultura și aplicate 3 sancțiuni contravenționale, prevăzute de H.G. nr. 984/2005 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor la normele sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor, în valoare de 11.200 de lei.

Totodată, a fost indisponibilizat un autoturism, precum și 3 kilograme de icre de știucă și 200 de kilograme de pește și produse din pește.

Exemple:

1. La data de 15 decembrie a.c., polițiști din cardul Direcției de Ordine Publică – Serviciul pentru Protecția Fondului Forestier și Piscicol, împreună cu polițiști ai Inspectoratului de Poliție Județean Teleorman, au efectuat un control la două puncte de lucru, aparținând unui agent economic de profil, din județul Teleorman.

În urma controlului, au fost descoperite 170 de kilograme de pește de diferite specii, pentru care reprezentantul societății nu a putut prezenta documente legale de proveniență.

În cauză, a fost întocmit un dosar penal conform O.U.G. nr. 23/2008 privind pescuitul și acvacultura.

Cantitatea de pește a fost confiscată, fiind dispusă măsura denaturării și incinerării.

Totodată, a fost aplicată o sancțiune contravențională, de 10.000 de lei, pentru nerespectarea prevederilor H.G. nr. 984/2005.

2. La data de 16 decembrie a.c., a fost identificat într-un târg, din municipiul Galați, un bărbat, care ar fi oferit spre comercializare, fără documente legale, dintr-un autoturism, 16 kilograme de pește proaspăt din specia crap și 3 kilograme de icre de știucă procesate (sărate).

În cauză, a fost întocmit un dosar penal pentru infracțiuni la regimul pescuitului, fiind dispusă indisponibilizarea autovehiculului, confiscarea și distrugerea peștelui și icrelor.

G.D.


Lasă un răspuns