Reporter pe teren

Video: Noi dezvăluiri despre accidentul naval de miercuri, de la Crișan

În după amiaza zilei de miercuri, 4 martie, în jurul orei 18/20, la intersecția Canalului Caraorman cu Dunărea, o șalupă rapidă a accidentat un pescar ce pescuia în ancoră la gura canalului. În urma impactului V.B., în vârstă de 65 de ani, a fost lovit și aruncat în apă de unde a fost salvat de către câțiva săteni din localitatea Crișan.

Victima se află la spitalul județean din Tulcea unde a fost internată după câteva ore în urma unui apel la 112. Aceasta a suferit leziuni craniene și toracice, iar în cursul zilei de azi va fi transportată la spitalul din Constanța, oraș unde are domiciliul.

Conform declarației obținute telefonic de pe patul de spital, V.B. spune că a auzit o barcă venind dinspre satul Caraorman, care a intrat direct în el, fără să reducă. În urma impactului a fost lovit și proiectat în apă unde a stat cam 25 de minute până a fost recuperat cu barca unor săteni. În ambarcațiunea ce a provocat accidentul, albastru cu alb la nivelul superior, se aflau două persoane în vădită stare de ebrietate care au încercat cu ajutorul unei funii să-l tragă din apă dar, nereușind, au plecat în direcția Sulina.

Din spusele unor localnici reiese că șalupa respectivă era un model Forward, fără prelată, echipată cu un motor Suzuki de 115 cp, de tip nou. Cei doi probabil că veneau de la pescuit deoarece în barcă aveau lansete.

Satul Crișan are instalate camere de luat vederi, printr-un proiect european, dar victima are informații temeinice conform cărora acestea nu funcționau în momentul producerii accidentului deoarece ar fi fost o pană de curent. Din verificările noastre la acea oră nu ar fi existat o pană de curent în sat, iar dacă s-a întâmplat vreo avarie la alimentarea serverului de deservește camerele video, tocmai în momentul acela, atunci se poate vorbi despre o suspiciune întemeiată: ori se încearcă mușamalizarea, ori proiectul european este nefuncțional. De altfel, nu este singurul caz în care a fost solicitată arhiva video, iar răspunsul autorităților locale nu a venit nici până azi. Totuși, așteptăm reacția acestora relativ la cele întâmplate.

Secvențe video cu barca lovită, aflată la Crișan, pe malul Dunării: https://www.youtube.com/watch?v=mZPhD24wps4

Ovidiu Ghionu

Lasă un răspuns