Video. Percheziții pe linie piscicolă. 382 de plase confiscate

Ieri dimineață, polițiștii Direcției de Ordine Publică din I.G.P.R., Serviciului de Poliție Delta Dunării și Inspectoratului de Poliție Județean Călărași au efectuat 29 de percheziții domiciliare, în județul Călărași și municipiul București, într-un dosar penal ce vizează infracțiuni la regimul piscicol. 

În urma perchezițiilor, au fost descoperite și ridicate, în vederea continuării cercetărilor, 295 de plase monofilament, de diferite dimensiuni, 37 de plase multifilament, 50 de plase din fir textil, de diferite dimensiuni, 19 capcane profesionale folosite pentru prinderea crustaceelor, 5 prostovoale, 2 bărci pneumatice, 2 costume impermeabile și 22.288 de lei.

Totodată, au fost retrase de la comercializare 266 de kilograme de pește și 282 de kilograme de icre din specia crap, deținute fără documente legale de proveniență, acestea fiind trimise, spre distrugere, de către reprezentanții D.S.V.S.A. Călărași și București.

Acțiunea s-a derulat sub coordonarea Direcției de Ordine Publică din cadrul Poliției Române și a Parchetului de la lângă Judecătoria Lehliu Gară, fiind efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt calificat, tăinuire, deținere, transport și comercializare fără documente legale a peștelui, precum și pescuitul electric, deținerea aparatelor și dispozitivelor care distrug resursele acvatice prin curentare.

Din cercetări a reieșit că, în cursul anului 2021, mai multe persoane din județul Călărași ar fi sustras pește dintr-un lac, proprietate privată, prin folosirea unor unelte de pescuit interzise de lege la deținere.

Peștele ar fi fost depozitat, transportat și comercializat, fără documente legale, către diverse societăți sau piețe agroalimentare din județul Călărași și municipiul București.

Totodată, polițiștii au pus în executare 15 mandate de aducere, persoanele depistate fiind conduse la sediul I.P.J. Călărași, pentru audieri.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din Poliția Română, precizează Poliția Română.

G.D.

Lasă un răspuns