Video. Sute de pomi tăiați ilegal și marcaje silvice falsificate

Polițiștii din Alba au ridicat peste 400 de pomi de Crăciun, în urma unor percheziții efectuate la locuințele unor persoane bănuite că i-ar fi tăiat fără drept. Polițiștii au descoperit și un dispozitiv de marcat, confecționat ilegal, precum și bani.

Polițiștii Secției 9 Poliție Rurală Câmpeni – Inspectoratul de Poliție Județean Alba au continuat cercetările privind fapte de tăiere ilegală de arbori în legătură cu care s-au sesizat la data de 11 noiembrie 2020, când, în urma unor controale efectuate în teren, au fost descoperiți 422 de pomi de Crăciun abandonați.

În urma investigațiilor efectuate, polițiștii au identificat un bărbat de 49 de ani, din comuna Albac, care, împreună cu fiul său, în vârstă de 16 ani, ar fi tăiat, fără drept, pomii de Crăciun, în vederea valorificării ilegale.

La data de 8 decembrie 2020, polițiștii au efectuat percheziții la două proprietăți deținute de bărbat și au descoperit 410 pomi de Crăciun, tăiați ilegal, un ciocan silvic de marcat, confecționat artizanal, 16 cartușe calibrul 12 mm, deținute ilegal și 20.000 de lei în legătură cu care există suspiciunea că provin din valorificarea pomilor de Crăciun.

Cercetările sunt continuate, pentru stabilirea întregii activități infracționale.

Informații de background:

La data de 15 noiembrie 2020, în urma unui control efectuat în locul numit „Hoanca Dârninosului”, polițiștii Secției 9 Poliție Rurală Câmpeni au descoperit, încărcați în remorca unui tractor abandonat, 224 de pomi de Crăciun, care ar fi fost tăiați în mod ilegal.

Verificările au continuat în zonă, cu sprijinul jandarmilor montani din cadrul Postului Montan de Jandarmi Arieșeni, iar, în urma acestora, au mai fost descoperiți 198 de pomi de Crăciun tăiați ilegal. Cei 422 de pomi de Crăciun au fost predați unui ocol silvic, precizează comunicatul IGP.

G.D.

 

Lasă un răspuns