În prim-plan

Video. Tone de artificii confiscate de poliție

Săptămâna trecută polițiștii au confiscat peste 7 tone de materiale pirotehnice ce urmau a fi comercializate pe teritoriul național.

Din cercetări a reieșit că o societate comercială ar fi comercializat ilegal, prin intermediul unei pagini de internet, articole pirotehnice, din categoriile de pericol F2 și F3, și ar fi transmis, din Cehia, colete către destinatari, prin societăți de transport și curierat rapid.

Pentru documentarea întregii activități infracționale, au fost puse în executare mandate de autorizare a reținerii, predării și percheziționării trimiterilor poștale, expediate de societatea comercială din Cehia.

Cele peste 7.300 de kilograme de petarde, baterii de artificii și rachete din categoriile de pericol F2 și F3, au fost indisponibilizate în vederea confiscării deoarece, conform legislației naționale în România, acestea sunt destinate exclusiv utilizării de către pirotehnicieni, neputând fi comercializate către publicul larg.

Cercetările continuă pentru documentarea întregii activități infracționale, verificările fiind în curs de desfășurare.

Reamintim cetăţenilor faptul că orice operaţiune cu articole pirotehnice, efectuată fără drept, constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la trei luni la un an!

Conform legislației naționale, sunt interzise deţinerea, utilizarea şi vânzarea către publicul larg a articolelor pirotehnice de divertisment din categoriile F2, F3 şi F4, a articolelor pirotehnice de scenă T2 şi a altor articole pirotehnice din categoria P2, din motive de ordine și siguranţă publică, securitate şi pentru protecţia integrității persoanelor, dar și a bunurilor care ar putea fi distruse ca urmare a producerii de incendii prin utilizarea necorespunzătoare, transmite Poliția Română.

G.D.

Lasă un răspuns