Reporter pe teren

Video. Urmăriți cu elicopterul în Delta Dunării

Acțiune în Delta Dunării pentru protejarea fondului piscicol

Polițiștii Serviciului de Poliție ,,Delta Dunării”, cu sprijinul aerian din partea Inspectoratului General de Aviație – S.J.A.Tulcea, au acționat pentru preveniriea și combaterea braconajului piscicol, în habitatele piscicole naturale ale Deltei Dunării, în perioada 16 – 17 noiembrie 2020.

https://youtu.be/6iAFXfdFaX0

În cadrul acțiunii, pentru neregulile constatate, au fost aplicate 2 sancțiuni contravenționale prevăzute la O.U.G. nr. 23/2008, privind pescuitul şi acvacultura.

Polițiștii au constatat 8 infracțiuni, dintre care 7 prevăzute de O.U.G. nr. 23/2008, privind pescuitul şi acvacultura și una prevăzută de Legea nr. 191/2003, privind infracțiunile la regimul transportului naval.

De asemenea, au fost conduse la sediul poliției 4 persoane.

Ca măsuri complementare, a fost confiscată o ambarcațiune, un motor pentru ambarcațiuni, un autoturism, 53 de unelte pentru pescuit tip setcă monofilament, în lungime totală de 2.120 de metri și 252 de kilograme de pește.

Valoarea aproximativă a bunurilor indisponibilizate este de 21.350 de lei.

Exemplu:

La data de 17 noiembrie 2020, pe lacul Sinoe, zona Edighiol, au fost prinși în flagrant delict 2 bărbați, din localitatea Sinoe, comuna Mihai Viteazu, județul Constanța, care ar fi pescuit dintr-o ambarcațiune propulsată de un motor outboard de 25 c.p.

Ar fi fost folosite 37 de unelte de pescuit tip setci monofilament și ar fi fost capturate 107,5 kg. de pește din speciile șalău, chefal, caras, plătică și crap.

Cele două persoane nu dețineau certificate de capacitate/brevete pentru conducerea unei nave.

Ambarcațiunea și motorul folosite la braconaj au fost ridicate, în vederea confiscării.

Peștele a fost predat unei societăți de profil, spre valorificare, iar uneltele de pescuit au fost indisponibilizate.

În cauză, a fost întocmit dosar penal, precizează comunicatul IGP.

G.D.

Lasă un răspuns