În prim-plan

Video: Week-end antibraconaj al Poliției „Delta Dunării”

Peste 250 de kilograme de calcan pescuit ilegal au fost confiscate de polițiști, în urma unei acțiuni în Delta Dunării și pe Marea Neagră.

Polițiștii Serviciului de Poliție ,,Delta Dunării” din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române au  acționat, în perioada 14 – 16 august 2020, pentru prevenirea pescuitului ilegal și a comerțului ilicit cu pește și produse din pește.

Astfel, au fost efectuate 4 acțiuni și controale (2 în Delta Dunării și 2 pe Litoralul Mării Negre) și verificări la 12 ambarcațiuni, în urma cărora au fost constatate 6 infracțiuni, 4 dintre acestea fiind prevăzute de legislația privind pescuitul și acvacultura și 2 de legislația privind infracțiunile la regimul transportului naval.

Pentru alte nereguli constatate pe această linie, au fost aplicate 15 sancțiuni contravenționale, în valoare de 1.190 de lei.

De asemenea, au fost confiscate 280 de kilograme de pește (din speciile calcan – 270 kg. și vulpe de mare 10 kg.), precum și bunuri în valoare totală de 164.000 de lei (70 de unelte de pescuit, 2 ambarcațiuni, 2 motoare de ambarcațiune, 2 rezervoare și rame).

Alături de polițiștii Serviciului de Poliție ,,Delta Dunării” din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române Române, în acțiune au participat și inspectori ecologici din cadrul Garzii Naționale de Mediu – Comisariatul Rezervației Biosferei Delta Dunării și specialiști ai Autorității Navale Române.

Exemplificăm:

La data de 14 august a.c., pe bara Sulina – Marea Neagră, au fost depistați 3 bărbați, toți din oraș Sulina, județul Tulcea, în timp ce se întorceau de la pescuit cu o ambarcațiune nelicențiată de către A.N.P.A. În urma controlului, s-a stabilit că cele 3 persoane ar fi pescuit comercial, cu 60 unelte de pescuit de tip setcă monofilament, interzise la pescuit, capturând 270 kg. de pește din specia calcan și 10 kg. de pește din specia vulpe de mare, în valoare de 11.888 de lei.

Totodată, conducătorul ambarcațiunii nu deținea brevet sau certificat de capacitate corespunzător pentru conducerea unei nave.

Cantitatea de pește a fost confiscată și predată unei societăți de profil spre valorificare.

În cursul zilei următoare, pe Lacul Golovița din complexul lagunar Razem – Sinoe, județul Tulcea, au fost depistați în flagrant delict doi bărbați, din localitatea Baia, în timp ce instalau în apă setci monofilament, folosind o ambarcațiune confecționată artizanal.

Conducătorul ambarcațiunii nu deținea brevet sau certificat de capacitate pentru conducerea unei nave.

În ambele cazuri, ambarcațiunile, motoarele și uneltele de pescuit au fost ridicate în vederea confiscării, iar în cauză au fost întocmite dosare penale, se precizează în comunicatul IGP.

O.G.

Lasă un răspuns