Voluntarii ISU au concurat la Tulcea

Faza judeţeană a Concursurilor Serviciilor Voluntare şi Private pentru Situaţii de Urgenţă la start chiar și pe ploaie!

După 2 ani de pauză, s-au reluat concursurile serviciilor voluntare și private pentru situaţii de urgenţă

Ieri, pe stadionul “Cozma Zaiț” s-a desfășoarat etapa județeană a Concursurilor  Serviciilor Voluntare şi Private pentru Situaţii de Urgenţă.

La start, s-au prezentat șase Servicii Voluntare pentru Situații de Urgență, respectiv SVSU Jijila, SVSU Valea Nucarilor, SVSU Luncavița, SVSU Topolog, SVSU Nufăru, şi SVSU Turcoaia. De asemenea, echipajelor de pompieri voluntari li s-au alăturat și două echipaje de lucrători ai Serviciilor Private pentru Situații de Urgență, municipiul Tulcea, – SPSU „Rivergate” Tulcea și SPSU „Vard” Tulcea.

            Dintre obiectivele concursurilor profesionale ale serviciilor voluntare şi private pentru situaţii de urgenţă, enumerăm pe cele mai importante:

            ✔ dezvoltarea şi perfecţionarea aptitudinilor şi a deprinderilor specifice, necesare îndeplinirii acţiunilor de intervenţie în situaţii de urgenţă;

            ✔ evaluarea nivelului de pregătire a capacităţii de intervenţie a serviciilor voluntare şi private pentru situaţii de urgenţă;

            ✔ popularizarea, în rândul cetăţenilor, a unor aspecte din activităţile desfăşurate de serviciile voluntare şi private pentru situaţii de urgenţă;

            ✔ dezvoltarea şi îmbunătăţirea relaţiilor de colaborare între serviciile voluntare şi private pentru situaţii de urgenţă.

            Probele de concurs sunt – Pista cu obstacole pe 100 de metri, Ștafeta 4 x 100 de metri şi Dispozitivul de intervenţie.

Clasamentul arată în felul următor:
la Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență;
Locul al III-lea – SVSU Jijila
Locul al II-lea – SVSU Nufăru
Locul I – SVSU Topolog
la Serviciile Private pentru Situații de Urgență
Locul al II-lea – SPSU Rivergate Fire
Locul I – SPSU – VARD Tulcea
Așadar, la faza interjudețeană vor participa cele două câștigătoare, SVSU Topolog și SPSU Vard Tulcea, comunică ISU Tulcea.

G.D.

Lasă un răspuns