În prim-plan

Ziua Dunării la Tulcea

Comunicat de presă, Primăria municipiului Tulcea

Ziua Dunării 2022

Parcul ,,Monumentul Independenței”, 29 iunie, ora 19.00

În fiecare an, pe 29 iunie, la propunerea ţărilor dunărene şi sub auspiciile Comisiei Internaţionale pentru Protecţia Fluviului Dunărea (ICPDR), serbăm Ziua Internațională a Dunării. Această zi marchează semnarea Convenţiei privind cooperarea pentru protecţia şi utilizarea durabilă a fluviului Dunărea, eveniment care a avut loc pe 29 iunie 1994, la Sofia.

Cu această ocazie, în cele 14 țări aflate în bazinul Dunării sunt organizate diverse evenimente cu scopul de a celebra unul dintre cele mai mari sisteme fluviale din Europa, precum și oamenii, natura și ecosistemele ce depind de fluviu.

Pentru a marca această zi la nivel local, Primăria municipiului Tulcea va organiza un eveniment în Parcul de la Monumentul Independenței, promontoriul monumentului oferind o priveliște de ansamblu și, totodată, pitorească asupra Dunării. Propunem publicului parcurgerea unui traseu simbolic dedicat frumuseților și beneficiilor Dunării, periplu de-a lungul căruia vor avea loc:

  • Expoziție de fotografii ce înfățișează Dunărea de la izvoare până la vărsare.
  • Degustare din darurile Dunării: produse din pește de la Deltaica preparate după rețete locale.
  • Concert de muzică clasică și café -concert. Treptele monumentului vor găzdui scena pe care vor concerta elevi ai Liceului de Arte ,,George Georgescu”, a căror prestație va fi urmată de un moment muzical pregătit de Aurelian Croitoru (Ansamblul Baladele Deltei). Pentru a ne bucura de priveliștea către Dunăre și oraș, concertul se va desfășura până la asfințitul soarelui.

Invităm tulcenii să celebreze ,,Ziua Dunării 2022”.

G.D.

Lasă un răspuns